Hechtende chape rechtstreeks op betonplaat

Vraag uw gratis offerte aan

Sneldrogende chape

Een chape of dekvloer is de eigenlijke drager van uw vloerafwerking zoals parket, tegels, linoleum, enz.

Vooraleer deze vloerafwerkingen geplaatst mogen worden, moet de chape volledig uitgedroogd zijn. Normaal gezien rekent men hiervoor 1 week droogtijd per centimer chapedikte.

In geval van tijdsgebrek kan ANMAPA voor u een sneldrogende chape plaatsen. In deze specifieke chape worden hulpstoffen vermengd om zo een kortere droogtijd te verkrijgen. Afhankelijk van welke hulpstoffen er toegevoegd worden, kan de droogtijd van de chape variëren van 15 tot zelfs 3 dagen. Deze chape is uitermate geschikt voor projecten in winkels en bedrijfspanden die met een strak tijdsschema te maken hebben. Maar ook privé-woningen waar er bovenop de chape parket of laminaat geplaatst moet worden, hebben baat bij dit soort dekvloer. Sneldrogende chape kan al vanaf 3 tot 21 dagen droogtijd mits additief aangepast aan de droogtijd.

Gewapende chape

Als uw dekvloer nergens hecht aan de betonnen ondergrond, dan dient u een gewapende chape te laten plaatsen.

Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er thermische of akoestische isolatie, of een plasticfolie tussen de betonplaat en de chape ligt. Om het risico op scheurvorming en latere vervorming van de chape of de vloerafwerking tegen te gaan, is het ten zeerste aanbevolen om bewapening aan te brengen. Bewapening bestaat traditioneel uit netten van ijzerdraad, maar tegenwoordig wordt er meer en meer gewerkt met vezels.

Gewapende chape kan bestaan uit:

  • netwapening
  • vezelbewapening
  • additieven

Dunne chape kan al vanaf 35 mm met additief!

Chape vloerverwarming

Wanneer u vloerverwarming heeft, zijn er 2 mogelijkheden voor uw chape:

  • ofwel wordt de chape gestort op een isolatielaag, al of niet met tussenplaatsing van een scheidingslaag en inwerking van vloerverwarmingselementen
  • ofwel wordt de chape gestort op verwarmingselementen die zelf op of in de isolatie rusten

Bij vloerverwarming moet er altijd gewapende chape geplaatst worden. Eveneens dient een dispersieproduct (geleverd door de leverancier van de vloerverwarming) toegevoegd te worden aan de chape om de  warmtegeleiding te bevorderen.

Hellingschape

Hellingschape wordt gebruikt als een licht hellende uitvulling voor uw plat dak.

Deze chape zorgt er namelijk voor dat het regenwater niet op uw dak blijft staan, maar in de waterafvoer verdwijnt.  De laag hellingsbeton wordt geplaatst op de onderlaag van uw dak en onder een dampscherm waarop isolatieplaten komen. Hierna voorziet uw dakbedekker de verdere afwerking van uw dak met een materiaal naar keuze.

VRAAG UW OFFERTE AAN

VOORNAAM *
NAAM *
E-MAIL *
TELEFOON

HOE KUNNEN WE U HELPEN?