Kunnen wij u helpen met uw VLOERISOLATIE?

Vraag uw gratis offerte aan

Akoestische vloerisolatie

Wanneer een zware vloerplaat van bijvoorbeeld beton belopen wordt, zijn deze geluiden makkelijk hoorbaar in de onderliggende kamers.  Eerst wordt er altijd een thermische laag gelegd, en hierna komt er een akoestische vloerisolatie die deze geluiden sterk kan afzwakken.

Het is mogelijk om tussen de draagvloer en de chape een uitvullaag te plaatsen, waarin een akoestische isolatielaag verwerkt kan worden. Het spreekt voor zich dat appartementsgebouwen gretig gebruik maken van geluidsisolatie, maar ook bij de woning- en villabouw blijft de vraag naar akoestische vloerisolatie stijgen. Indien u vloerisolatie wil plaatsen is het noodzakelijk dat de chape erbovenop gewapend is. Akoestische vloerisolatie kan bestaan uit verschillende merken, dikte’s en waardes naargelang de gevraagde eisen.

Thermische vloerisolatie

Een degelijke thermische isolatie van uw woning is een van de beste investeringen die u kan maken.  Ook het thermisch isoleren van uw vloer betekent een grote daling aan warmteverlies. Hierbij plaatst men een isolatielaag tussen de dekvloer en de draagvloer. In het algemeen kun je stellen dat je in een energiezuinige woning een minimumdikte van 4 tot 6 cm isolatie o.b.v. polyurethaanschuim (PUR) in de vloer nodig hebt.

ANMAPA is gespecialiseerd in gespoten thermische vloerisolaties op basis van Polyurethaanschuim (PUR-schuim). Gespoten PUR wordt meer en meer gebruikt in de bouw omwille van de superisolerende eigenschappen en handige plaatsing. Met PUR vermijd je ook de kost van een uitvullingschape, en bovendien is de vloer meteen geïsoleerd.

De oppervlakte wordt volledig opgespoten met PUR-schuim. Deze laag hecht zich uitstekend en sluit mooi alle leidingen en buizen in. Bovenop de PUR-laag komt dan een gewapende chape met daarin de vloerverwarming.

Thermische vloerisolatie kan ook bestaan uit isolatiechape  (issomobolletjes + cement met water en hechtdispersie) waardes naargelang de gevraagde norm.

VRAAG UW OFFERTE AAN

VOORNAAM *
NAAM *
E-MAIL *
TELEFOON

HOE KUNNEN WE U HELPEN?